متن جایگزین: کشور آلمان
در دنیای امروز، مهاجرت به کشورهای دیگر جزء مسائل چالشبرانگیز است. برخی افراد به دنبال بهترین شرایط زندگی، تحصیلات بهتر یا فرصتهای شغلی در کشورهای خارجی هستند. آلمان، یکی از مقصدهای محبوب برای مهاجرت است که با فرصتهای زیاد در حوزههای مختلف، جذابیت خاص خود را دارد. کشور آلمان با وضعیت اقتصادی بسیار پرقدرت، فرهنگ متنوع، تاریخ دیرینه، مکانهای دیدنی، دانشگاههای برتر بینالمللی، فرصتهای شغلی و سیاست مهاجرپذیر، جایگاه ویژهای در بین مهاجران دارد. با ما همراه باشید تا در یک سفر مجازی، به کشور آلمان برویم.
تاریخ آلمان
تاریخ آلمان به دوران قرن نوزدهم بازمیگردد؛ زمانی که حکومت نخستوزیر پروس شکل گرفت. پس از شکست آلمان در جنگ جهانی اول و کنارهگیری ویلیام دوم، این امپراتوری برونمرزی منحل شد. رکود اقتصادی، بیکاری گسترده و درگیریهای سیاسی که به جنگ داخلی نیز نزدیک شد، منجر به فروپاشی جمهوری وایمار و ظهور حزب نازی به رهبری آدولف هیتلر شد.
با بهدستآوردن قدرت در سال ۱۹۳۳، هیتلر رایش سوم را بنیان نهاد و برای تسخیر اروپا و نابودی اقلیتهای مذهبی و قومی، جنگهای صلیبی را آغاز کرد. رایش در سال ۱۹۴۵ متلاشی و توسط ائتلاف ایالات متحده، بریتانیا، شوروی، فرانسه و سایر کشورها سرنگون شد. پس از پایان جنگ، آلمان به دو کشور تقسیم شد: جمهوری فدرال آلمان (آلمان غربی) و جمهوری دموکراتیک آلمان (آلمان شرقی) که تا سال ۱۹۹۰ توسط یک مرز طولانی تحت عنوان دیوار برلین، از هم جدا بودند.
آلمان شرقی به منظور جلوگیری از مهاجرت مردم به آلمان غربی، دیوار برلین را ساخت. با فروپاشی شوروی، در آلمان شرقی مرزها باز شد و دیوار برلین از بین رفت. فروپاشی دیوار برلین نقطه عطفی در تاریخ آلمان به حساب میآید. در اوت ۱۹۹۰، با اتحاد دو آلمان بهصورت رسمی، جمهوری فدرال آلمان تشکیل شد.
اکنون آلمان دارای ۱۶ ایالت است. بزرگترین ایالت آن، باواریا (بایرن)، ثروتمندترین ایالت کشور آلمان بادن-وورتمبرگ و پرجمعیتترین ایالت این کشور، نوردراین-وستفالن (Nordrhein-Westfalen) نام دارد.
جغرافیای آلمان
متن جایگزین: جغرافیای کشور آلمان
آلمان، نام کشوری است در مرکز قاره اروپا واقع شده و از شمال با سواحل دریای شمال، دریای بالتیک و کشور دانمارک همسایه است. این کشور از غرب با هلند، بلژیک، لوکزامبورگ و فرانسه، از جنوب با سوئیس و اتریش و از شرق با کشورهای چک و لهستان مرز مشترک دارد. به علاوه، آلمان با کشورهای سوئد و بریتانیا، مرزهای دریایی مشترکی دارد.
آب و هوای آلمان بهصورت معتدل اقیانوسی و قارهای است و بادهای اصلی بهطور عمده از غرب به سمت مرکز کشور میوزند. زمینشناسی آلمان متنوع است و شامل دشتها، جنگلها، کوهستانها، ساحلها، جزیرهها، باتلاقها و دریاچههای زیبا میشود. در شمال کشور، ساحلها سدبندی شدهاند و سرزمینهای پستی قرار دارند. دشتهای پست شمالی به دشتهای مرکز آلمان متصل میشوند. بزرگترین دشتهای آلمان عبارتاند از: دشتهای راین بالا، وستفالن و دشتهای منطقه لایپزیگ.
چه چیزی را باید در مورد اقتصاد آلمان بدانیم؟
آلمان بهعنوان بزرگترین اقتصاد اروپا و چهارمین کشور با بیشترین تولید ناخالص داخلی در جهان (با توجه به نرخ تبدیل ارز) و پنجمین کشور با بیشترین تولید ناخالص داخلی در جهان (بر اساس برابری قدرت خرید) شناخته میشود. جایگاه اقتصادی این کشور در جهان پس از انقلاب صنعتی و همزمان با تشکیل اتحادیه اروپا ظاهر شد و تا به امروز بهعنوان یک کشور پیشرو و نوآور و همچنین سرمایهگذار در پروژههای تحقیقاتی شناخته میشود. شما میتوانید با انواع ویزا به کشور آلمان سفر کنید و ویزای سرمایهگذاری، ویزای کار و ویزای کارآفرینی از جمله ویزاهای پرتقاضای کشور آلمان محسوب میشوند.
اقتصاد آلمان از نظام اقتصاد بازار اجتماعی پیروی میکند. این کشور در زمینه صادرات ماشینآلات، وسایل نقلیه، مواد شیمیایی و تجهیزات خانگی فعالیت دارد و از نیروی کار بسیار ماهر بهره میبرد. بر اساس آمار اداره آمار فدرال آلمان، در سال ۲۰۲۱، عملکرد اقتصادی در تقریباً تمام بخشهای اقتصادی افزایش یافت.
در سال ۲۰۱۴، آلمان رکورد بیشترین مازاد تجاری در دنیا را با ارزش ۲۸۵ میلیارد دلار ثبت کرد. این کشور همچنین در همان سال با صادراتی به ارزش ۱.۱۳ تریلیون یورو (۱.۲۸ تریلیون دلار) بهعنوان سومین کشور بزرگ صادرکننده در جهان از نظر کالا و خدمات شناخته شد. ۱۰ محصول اول صادراتی آلمان شامل خودرو، ماشینآلات، محصولات شیمیایی، محصولات الکترونیک، تجهیزات الکتریکی، مواد دارویی، تجهیزات حملونقل، فلزات، محصولات خوراکی و پلاستیک هستند.
شهرهای بزرگ، مهم و صنعتی آلمان کداماند؟
متن جایگزین: شهرهای بزرگ کشور آلمان
پایتخت کشور آلمان برلین است که بزرگترین و پرجنبوجوشترین شهر این کشور محسوب میشود. برلین شهر استارتآپها و دانشگاههای برجستهای مانند دانشگاه هامبورگ برلین است که عنوان برترین مرکز آموزش و کارآفرینی جهان را یدک میکشد.
شهر هامبورگ، دومین شهر بزرگ آلمان پس از برلین است و به دلیل مجاورت با دریای شمال، یک شهر بندری و ثروتمند بهشمار میرود. این شهر در تاریخ دریانوردی و تجارت بینالمللی شهرت دارد و دانشگاه هامبورگ نیز در این شهر واقع شده است.
مونیخ، سومین شهر بزرگ و یکی از ثروتمندترین شهرهای کشور آلمان است و پذیرای مهاجران آلمانی بهشمار میرود. فرانکفورت، مرکز تجارت و امور مالی آلمان است و بیش از ۲۰۰ بانک ملی و بینالمللی در این شهر فعالیت میکنند. این شهر بورس فرانکفورت و بانک مرکزی اروپا را در دل خود جای داده است و بین تمام شهرهای آلمان، بیشترین تعداد مهاجر را جذب میکند.
حکومت و سیاست در آلمان چگونه است؟
ساختار سیاسی آلمان بهعنوان یک دموکراسی فدرال با احزاب سیاسی قوی، قوه قضاییه مستقل و دولتهای منطقهای و محلی قدرتمند شناخته میشود. آلمان دارای ۱۶ ایالت است که در برخی مسائل مستقل عمل میکنند.
همانند هر دموکراسی دیگر، حق رأیدادن یکی از مهمترین حقوق سیاسی در آلمان است؛ اما افراد غیرشهروند، بهطور معمول در بیشتر انتخابات حق رأی ندارند. اتباع اتحادیه اروپا میتوانند در انتخابات محلی و اروپایی شرکت کنند. سن رأیدهی در انتخابات اروپایی در کشور آلمان ۱۸ سال و در انتخابات محلی ۱۶ سال تمام است.
در رأس دولت آلمان، رئیسجمهور قرار دارد که نقش وی، نمادین است. رئیسجمهور فعلی آلمان، فرانک والتر اشتاینمایر است. در کشور آلمان صدراعظم همهکاری است و نقش مهم و تعیینکنندهای در سیاستهای حکومتی دارد. صدراعظم کنونی آلمان اولاف شولتس است که در انتخابات فدرال آلمان ۲۰۲۱، پس از ۱۶ سال صدراعظمی آنگلا مرکل، به قدرت رسید.
پارلمان مرکزی فدرال آلمان با نام بوندستاگ، صدراعظم را انتخاب میکند. اعضای بوندستاگ دولتهای آلمان را تشکیل میدهند. اعضای بوندستاگ قوانینی را پیشنهاد کرده و بودجه را برنامهریزی میکنند و در مورد مسائل سیاست خارجی مانند اعلام جنگ رأی میدهند. دموکراسی آلمان بر پایه احزاب سیاسی استوار است. احزابی که بهعنوان سازمانهایی برای پیروی از اصول مشترک و هماهنگکردن تلاشهای خود در نهادهای سیاسی مختلف، ایجاد شدهاند.
احزاب اصلی سیاسی در حال حاضر عبارتاند از:
- حزب دموکرات مسیحی (CDU): این حزب که بهعنوان محافظهکار و اجتماعیمحور شناخته میشود، در سیاستهای محافظهکار اجتماعی و بازار فعالیت میکند. آنگلا مرکل یکی از چهرههای برجسته این حزب بوده است.
- حزب سوسیالدموکراتها (SPD): این حزب که بیشتر از جریانهای کارگری و اجتماعی حمایت میکند، یکی از دو حزب بزرگ آلمان است.
- حزب سبزها: این حزب به حمایت از مسائل محیطزیستی و انرژیهای تجدیدپذیر معروف است و در سیاست آلمان نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
- حزب دموکراتهای آزاد (FDP): این حزب از لحاظ اقتصادی در سمت راست دستهبندی میشود، از نظر اجتماعی لیبرال است و در سیاست آلمان جایگاه تأثیرگذاری دارد.
- حزب دیه لینکه (Die Linke): این حزب یک حزب چپ است که از نظر اقتصادی و اجتماعی مخالف نظام سرمایهداری میباشد.
- حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD): این حزب ناسیونالیستی، راستگرا است و بر امور مرتبط با مهاجرت و مخالفت با اسلام تمرکز دارد.
سیستم آموزشی در آلمان چگونه است؟
متن جایگزین: سیستم آموزشی کشور آلمان
سیستم آموزشی آلمان بر اساس قوانین و مقررات قانون اساسی یا Grundgesetz عمل میکند. وزارتخانههای آموزش و پرورش آلمان، امور فرهنگی و علوم فدرال مرجع اصلی ایجاد دستورالعملهای سیاستگذاری آموزشی و همچنین تصویب قوانین و مقررات اداری نظام آموزشی کشور آلمان هستند.
ساختار آموزش و پرورش آلمان به پنج سطح تقسیم میشود:
- آموزش اولیه کودک
- آموزش ابتدایی
- آموزش متوسطه
- آموزش دانشگاهی
- ادامه تحصیل
برای ورود به تحصیلات عالی در آلمان، متقاضیان باید دارای مدرک Allgemeine Hochschulreife باشند که با نام Abitur یا Fachgebundene Hochschulreife نیز شناخته میشود. همچنین، برای دانشجویان بینالمللی، داشتن مدرک زبان آلمانی الزامی است. افرادی که از کشورهای دیگر بهعنوان پناهنده به آلمان آمدهاند نیز میتوانند با شرکت در کنکور یا آزمون زبان آلمانی، در مؤسسات و دانشگاههای این کشور تحصیل کنند.
مؤسسات آموزش عالی در آلمان تحت نظر قانون اساسی، استقلال دارند و مسئولیت نظارت بر امور آکادمیک، دولتی و مالی را برعهده میگیرند. این مؤسسات برای مسائل اداری و دولتی با وزارت آموزش ایالت مربوطه همکاری میکنند.
دانشگاههای برجسته
برترین دانشگاههای آلمان برای مهاجرت تحصیلی بهصورت زیر هستند:
- دانشگاه فرایبورگ
- دانشگاه توبینگن
- دانشگاه فنی درسدن
- دانشگاه تکنولوژی برلین
- مؤسسه فناوری کارلسروهه
- دانشگاه آزاد برلین
- دانشگاه هومبولت برلین
- دانشگاه هایدلبرگ
فرصتهای شغلی در آلمان
مشاغل مورد نیاز و پردرآمد در کشور آلمان به شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بستگی دارد و ممکن است از سالی به سال دیگر، دستخوش تغییر شود. مهمترین مشاغل پرتقاضا و پردرآمد کشور آلمان را میتوان در گروههای زیر دستهبندی کرد:
- مشاغل پزشکی: پزشک، داروساز و تکنسین داروخانه.
- مشاغل پرستاری و مراقبت: پرستار و کمک پرستار.
- مشاغل مهندسی موردنیاز در کشور آلمان: عمران، صنایع، برق، نفت، مکانیک و … .
- مشاغل حوزه IT: توسعهدهنده نرمافزار، تحلیلگر نرمافزار، کارشناس امنیت اطلاعات و کارشناس علم داده.
- مشاغل صنعتی و مبتنی بر تخصص: آشپز، مترجم، آتشنشان، کارگر، مربی، وکیل، بهداشت دهان و دندان و … .
- مشاغل تبلیغات و بازرایابی کشور آلمان: اکانت منیجر، مدیر دیجیتال مارکتینگ، مدیر بازاریابی، مدیر محتوا، مدیر سئو، نماینده فروش و مدیر محصول.